Prezentare

Dragă călătorule-călătoare (pe Internet)

DACĂ DOREŞTI UN MINUNAT MOMENT DE ÎNCÂNTARE, VIZITEAZĂ ROMANIA-UNESCO!!!!!

Ştiu că eşti grăbit(ă)! Ştiu că viaţa trepidantă de zi cu zi te sileşte să îţi drămuieşti fiecare secundă pentru a-ţi rezolva o mie şi una de probleme, unele mai mărunte, ce e drept, pe care le ai în vedere în fiecare moment. Există însă riscul ca rezolvând problemele altora în care eşti implicat şi tu, să uiţi cele mai importante probleme care se leagă de soarta ta: cine eşti tu!, ce vrei de la viaţă!, încotro te îndrepţi, ce ai de făcut pentru propria-ţi devenire!

Poate crezi că părinţii au îndatoriri şi responsabilităţi pentru aceste probleme, poate crezi că ele se rezolvă de la sine sau poate crezi că există cineva sus, preocupat şă-ţi poarte de grijă şi să-ţi găsească soluţii. Poate că într-o anumită măsură ai dreptate!

Părinţii au, până la o anumită vârstă, obligaţia de a te îndruma, de a te orienta în viaţă. Dar au ei timp şi pricepere oare, pentru a-şi dedica întreaga energie acestei probleme importante pentru tine? Dar dacă, pe fondul bunelor lor intenţii, greşesc îndrumându-te pe o cale fără nici o perspectivă! ?

Într-adevăr, unele probleme se rezolvă de la sine, dar în majoritatea covârşitoare a cazurilor se complică îngozitor de mult dacă nu intervii din timp pentru a le găsi o soluţie.

Se spune că Dumnezeu te ajută, dar nu îţi bagă în traistă, cu alte cuvinte, trebuie să ai tu iniţiativa ca oportunităţile care se ivesc în calea vieţii tale să le valorifici.

Probabil crezi că o să încerc să te conving că am soluţie la toate aceste întrebări! Ei bine, te înşeli! Nu vreau să te păcălesc, dar cred că pentru început vei putea găsi unele răspunsuri la unele din întrebările tale, parcurgând psihotestele pe care ţi le prezint împreună cu psihologul Anca Ionescu. Nu le-am inventat noi şi nu sunt, riguros vorbind, instrumente perfecte de identificare a propriilor tale calităţi sau defecte. Sunt însă nişte repere care te pot ajuta să te cunoşti mai bine, să-ţi evaluezi propriul potenţial şi propriile vulnerabilităţi. Dacă simţi necesitatea de a aborda aceste probleme mai amănunţit şi mai riguros, îţi sugerăm să te adresezi unui cabinet de psihologie.

În ceea ce priveşte problemele de logică, am încercat şi încerc să-ţi prezint într-o manieră cât mai atrăgătoare şi provocatoare modalităţi diverse pentru a-ţi întreţine ascuţită inteligenţa. Căci, paradoxal, inteligenţa este una din puţinele capacităţi ale unui om care sporeşte prin folosire. Şi dacă plecăm de la definţia empirică şi cinică pe care am sintetizat-o urmărind în mod deosebit viaţa publică de la noi din ţară potrivit căreia „inteligenţa este acea capacitate a unui om prin care reuşeşte să îşi justifice cât mai convingător în faţa altora şi pentru sine, propriile prostii” îţi propun să nu cazi în această capcană şi să încerci în fiecare moment să găseşti soluţii (logice) şi nu justificări (formale)! (Pe vremuri am folosit des ca lozincă deviza: „Cine vrea, găseşte soluţii, cine nu, explicaţii!”)

Şi în final nu uita: cum şi eu, ca şi tine, sunt supus greşelilor, şi eu am nevoie de ajutor. Deci în clipa în care identifici o greşală în cuprinsul acestui site, sau ai o idee interesantă care ar putea să-l îmbunătăţească, grăbeşte-te să mă anunţi! Nu numai eu, da şi ceilalţi vizitatori îţi vom rămâne îndatoraţi!

Ioan Albescu

psihoteste@vipnet.ro

PS Pentru cei care au nostalgia vechiului site www.psihoteste.ro pot să-l viziteze la adresa aceasta: psihoteste

NOUTĂŢI

     Am găsit o veche fotografie cu bunicul meu din partea mamei făcută cât era emigrant în SUA. Pe fotografie se citeşte cu greu o însemnare cu peniţa cum că fotografia ar fi fost făcută la sfinţirea drapelelor cu prilejul constituirii Societăţii culturale Octavian Goga în 1919 la Lima Ohio. (Goga încă mai trăia) Ceea ce m-a amuzat este că pe toba mare a formaţiei muzicale este inscripţionat numele “DOINA ROMANA Band” iar o parte din cei prezenţi sunt îmbrăcaţi în costum de căluşari. N-am putut să mă abţin ca să nu-l indic pe bunicul meu la care am ţinut foarte mult. A fost un adevărat român! Aici! Curios e că această fotografie este panoramică, procedeu care nu ştiu cum a fost realizat în acele vremuri!!!! Fotografia este realizată de Bussert, Lima Ohio.

       Am creat un blog numit www.ion.albescu.ro pentru a-l evoca pe cel ce a fost învăţătorul şi profesorul Ion Albescu, al cărui nume îl poartă Şcoala gimnazială din Boiţa. Cred că merită să aruncaţi o privire asupra fotografiilor de epocă cu minunatele costume populare din Mărginimea Sibiului.

“Gazeta lu’ Nelu” şi “Despre credinţă” o să le continui într-un nou sait, la adresa www.ioan.albescu.ro purtând numele “CUGETĂRI” şi motto-ul “Idei şi cuvinte de prisos”. În plus mai apar rubricile “Ipocrizii cultivate” şi “Euristica”.

La problema lunii ianuarie Dănuţ Maxim, Lucian Rusu, Bogdan Staicovici au obţinut 269 puncte.

La problema lunii februarie au răspuns corect: Dănuţ Maxim, Lucian Rusu, Adrian Catalin Olteanu, Bogdan Staicovici .

La problema lunii martie au raspuns corect: Dănuţ Maxim, Lucian Rusu, Bogdan Staicovici.

La problema lunii aprilie au răspuns corect: Ionescu, Dănuţ Maxim, Bogdan Staicovici, Lucian Rusu.

Cu părere de rău, trebuie să recunosc faptul că joculeţele Decupaj aveau o eroare logică! Le-am şters şi încerc să le corectez (dacă le mai găsesc) Dau mai jos un joc corectat!

Cel mai nou joculeţ pentru nepoţica mea, care se joacă cu o prietenă vecină de apartament. Mai nou, am achiziţionat un display touchscreen şi se joacă cu diplaz-ul la orizontală ca o tablă de sah. Joculeţul este destul de dificil şi o să revin cu varianta de 4 culor şi 4 forme, precum şi varianta pentru 3 şi 4 jucători. (în măsura în care voi avea timpul necesar, mai ales că vin şi Sărbătorile de Iarnă)

 

 1. #1 by clara at septembrie 21st, 2012

  testul cu structurile are si o finalitate? am identificat 100 de configuratii si pana la urma am inceput sa ma plictisesc…poate ma insel, dar n-ar fi rau sa fie ceva mai scurt…in plus, mi-a inregistrat de vreo trei ori greseala pentru ca aceeasi configuratie se regasea in doua locuri diferite

  IA Ca sa aiba finalitate trebuie sa iti propui o limita de timp (aceasta varianta cu limita de timp o ai la capitolul Jocuri logice) si sa faci testul in zile diferite pentru acelasi pentru a vedea ca iti sporeste sau nu acuitatea vizuala. Trebuie sa recunosc ca pentru mai putine culori exista posibilitatea ca structura sa se gaseasca si in alta parte. De aceea e mai bine sa folosesti mai multe culori.

 2. #2 by anca at septembrie 10th, 2012

  Teste de cultura generala in formatul emisiunii Vrei sa fii milionar:

  http://www.keloo.ro

 3. #3 by delia at iunie 27th, 2012

  as dorii sa o invat pe fetita mea de 4 ani,sah,aveti asa ceva?

 4. #4 by stoikan florin at august 26th, 2011

  bravo sunteti cei mai tari ami place raspunsurile voastre tinetio tot asa

 5. #5 by Rasputin at iulie 26th, 2011

  Slabut tati , slabut….

 6. #6 by Alex at iulie 11th, 2011

  intradevar ,sunt foarte bune atunci cand e plictiseala mare

 7. #7 by elena at iunie 6th, 2011

  i am very happy

 8. #8 by kapa at iunie 4th, 2011

  saruta-ti mana de 10 ori2. spune numele tau.3.spune indragostit de 15 ori.3scrie acest lucru la alte 2 teste.4 uita-te in mana ta

 9. #9 by Ion at martie 17th, 2011

  La jocul lunii iunie “sub 25 de mutari” trebuie schimbat in “25 de mutari” pentru ca in mai putin de 25 de mutari nu se poate!!

 10. #10 by gabriela at martie 17th, 2011

  Minunate jocurile ,imi tot bat capul cu ele…imi ascut mintea la batranete , Nelu. Felicitari!!!

 11. #11 by BORA VALERICA at februarie 18th, 2011

  foarte tari jocurile imi plac la nebunie >>>>,………..
  ./././????………………………………..

 12. #12 by Maria at februarie 6th, 2011

  Nu-i rau!

 13. #13 by Ion at ianuarie 15th, 2011

  foarte tari jocurile . primele doua le-am priceput si mi-au placut :D. faci o munca buna :D

 14. #14 by bogdan at ianuarie 10th, 2011

  apreciez enorm site-ul. Cred ca daca acest site ar avea si forum as fi primul care intra :) Si un sfat pentru cei care mai posteaza: va rog, macar aici, skry3ty cor3ct gramatikl, k nu snteti p m3ss, ce naiba.

 15. #15 by perpelea at ianuarie 5th, 2011

  LA MULTI ANI CU SANATATE SI TESTE CAT MAI MULTE ! SUNT FOARTE BUNE !

 16. #16 by anka suveti at noiembrie 18th, 2010

  sunt foarte interesante testele si is sooper :D:D:D

 17. #17 by prixi at noiembrie 14th, 2010

  chear imi plac psihotstele sunt super

 18. #18 by teste online at noiembrie 2nd, 2010

  Foarte interesante testele, si complexe.

 19. #19 by Lula at august 4th, 2010

  Tot ce se gaseste aici este foarte interesant. Multumesc pentru ca existi!:-*

 20. #20 by Georgiana at iulie 11th, 2010

  Dragutz…

 21. #21 by Carsten Gow at iulie 8th, 2010

  dragusanu ioana lavinia :site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 22. #22 by Duda Ionut at iulie 4th, 2010

  nu prea am incredere in rezultatul testelor de pe site in schimb sunt foarte multumit de problemele si jocurile gasite aici

 23. #23 by Ramo at iunie 13th, 2010

  Un site foarte bun

 24. #24 by silviu at iunie 11th, 2010

  ok

 25. #25 by silviu at iunie 11th, 2010

  sunt cel mai tare ca voi toti la un loc..fraierilor.v-am scuipat

 26. #26 by CRACIUN MIRUNA at mai 23rd, 2010

  suuper .imi place psihologia.poate o sa maa fak psiholog

 27. #27 by ANA at aprilie 29th, 2010

  Cel vechi -mult mai bun si mai practic ca acesta.

 28. #28 by sahanru at aprilie 24th, 2010

  Nu-mi place niciun test.

 29. #29 by sahanru at aprilie 24th, 2010

  RyRy :
  site-ul imi este foarte util si imi place atat varianta noua cat si cea veche… dar in noul format ar trebui scoase si mai bine in evidenta categoriile de teste… si mai multa culoare… cam atat …

 30. #30 by BOMBO at aprilie 12th, 2010

  F.B. Dar mai sunt si altele (is prea putine!)

 31. #31 by Marta Tenchiu at aprilie 8th, 2010

  Nemaipomenit site! superbe subiecte!

 32. #32 by ruxandra at martie 26th, 2010

  Ma bucur ca tratati egal femeile si barbatii. In adresarea de inceput. Unii ar fi zis invers. Dar cum toti suntem egali nu vad de ce ar trebui sa schimbati ordinea adresarii. Site-ul este bun dar mai nou se adreseaza, cred, celor care dezleaga rebusuri, nu ca ar fi vreo problema.
  @ruxandra: Adevarul e ca mai exista si regulile de politete de care vad ca am cam uitat! Multumesc pentru observatie! (IA)

 33. #33 by magherusan florina at martie 22nd, 2010

  va pop :)):)):))

 34. #34 by dinu020 at martie 9th, 2010

  salutic…..

 35. #35 by diana at februarie 2nd, 2010

  ke???????????????????????nu vad nimik interesant la acest site!SORRY DAR ASTA E1

 36. #36 by roberta at februarie 1st, 2010

  va pwp!!

 37. #37 by &&kis...emo at februarie 1st, 2010

  va pwpp mlt!!y love you!!

 38. #38 by &&kis...emo at februarie 1st, 2010

  o0o0o0o0ooo0o0o0o0oo00o…super mijto..intereseant##y love you moa!!send buzz me pwpp!!

 39. #39 by petru stan at ianuarie 31st, 2010

  E o.k.

 40. #40 by tania at ianuarie 29th, 2010

  ce porcarie

 41. #41 by maria at ianuarie 22nd, 2010

  saluuuuuuuuuuuuuuuuuut

 42. #42 by anca at ianuarie 21st, 2010

  dar nu mai sunt si testele de personalitate????? erau chiar interesante! sper sa le puneti din nou!

 43. #43 by vax-albina at decembrie 28th, 2009

  An nou fericit tuturor celor care isi testeaza inteligenta pe acest site. Urari de bine chiar si pentru radiogargara de mai sus. Avem nevoie si de unii ca dumnealui, pentru comparatie. La multi ani autor si site psihoteste.ro

 44. #44 by radiogargara at decembrie 17th, 2009

  Nu inteleg ce e cu Realiatea TV pe site-ul acesta, asa cum nu inteleg ce e cu acel editorial politic”De ce traian b. nu e pres. meu”. E un site cu teste psi, sau politic?? Macar declinati-va identitatea!

 45. #45 by vlad at noiembrie 28th, 2009

  super ,
  imi plac testele publicate pe pagina dumneavoastra,
  as dorii si teste la cariera de genu : Cut-e, Testul 16 PF, Testul grafologic, Testul PSV20, Testul SOSIE, teste de recrutare

  daca aceste teste sunt sub alt nume va rog sa imi precizati care sunt ele

 46. #46 by Ionut T at noiembrie 23rd, 2009

  La problema mayasa am gasit 100 mutari. mai putine inca nu.

 47. #47 by Sorin at noiembrie 16th, 2009

  Super,bine organizat ,apropo de culoare…………….melodiile tin locul.
  Multam fr!
  Tineti-o tot asa!

 48. #48 by iuli@ at noiembrie 10th, 2009

  imi place,este mai bine organizat parca….,dar mai are nevoie de putina culoare…

 49. #49 by Gia at noiembrie 6th, 2009

  accesez frecvent acest site, de vreo 5 ani…E f bine realizat dar designul nou nu este deloc atractiv…e prea mult gri. As sugera putina culoare….designul vechi era f potrivit!…

 50. #50 by giulia at octombrie 30th, 2009

  nu este la fel de ok precum celalalt

 51. #51 by Rodica at octombrie 27th, 2009

  … HMMM…E OK.EU SPUN DA LA ORICE SCHIMBARE BUNA.MI-AR PLACEA TOTUSI SA VAD MAI MULTA CULOARE….TESTELE SUNT SUPER ;TE SCOT DIN MONOTONIE SI ASTA CONTEAZA CEL MAI MULT.TINETI-O TOT ASA!

 52. #52 by Roby at octombrie 26th, 2009

  Mi se pare ok noua interfata…parca e putin mai placuta ca vechea,in schimb “fool`s garden – lemon tree” face toti banii…adesea intru pe site doar ca sa o ascult:D

 53. #53 by dragusanu ioana lavinia at octombrie 20th, 2009

  dragusanu ioana lavinia :site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 54. #54 by dragusanu ioana lavinia at octombrie 20th, 2009

  site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 55. #55 by alexandra at octombrie 20th, 2009

  super tare siteul…testele sunt foarte adevarate…:*:*:

 56. #56 by Gaby at octombrie 19th, 2009

  Si mie imi placea mai mult inainte… Vizitez acest site de ~ 7 ani. Ma obsinuisem poate prea mult cu vechiul design… dar totul e spre bine nu?! ;)

 57. #57 by Ralu at octombrie 16th, 2009

  super site!!!

  imi dati si mie un vot va rog!:http://www.nemozone.net/user/Ralu.html ms:D

 58. #58 by RyRy at octombrie 11th, 2009

  si inka ceva: o rubrica genul ‘ psihologul va raspunde’ ar da bine… si ar ajuta … e numai o parere proprie mai ales ca nu stiu daca cineva are mereu timp sa raspunda la intrebari…

 59. #59 by RyRy at octombrie 11th, 2009

  site-ul imi este foarte util si imi place atat varianta noua cat si cea veche… dar in noul format ar trebui scoase si mai bine in evidenta categoriile de teste… si mai multa culoare… cam atat … :)

 60. #60 by vax-albina at octombrie 9th, 2009

  Imi placea mai mult site-ul vechi. Cel nou nu prea merge in IE sau merge greu (iar eu am un desktop batranel). Intru uneori sa verific cat de multe am uitat. Astept noutati la gazeta.
  PS. Nu ma pot abtine sa nu adaug cateva linkuri ale cantecelor anilor 70.
  http://www.youtube.com/watch?v=tBuiTyIYpA8 era bun in excursii
  http://www.youtube.com/watch?v=wxtmOkImO7A cantec vechi in varianta moderna
  http://www.youtube.com/watch?v=emRMrURsBrc fara comentarii
  din Minulescu nu am prea gasit pe youtube ce voiam dar am dat de un cantec cu imagini reusite: http://www.youtube.com/watch?v=APWxM1VfPao
  Mult succes.

 61. #61 by Victor at octombrie 8th, 2009

  Site-ul e super dar … Design-ul vechi era mai bun ..nu imi place designul nou ( aceasta e parerea mea )

 62. #62 by cri at septembrie 29th, 2009

  arata bine site-ul si are o multime de teste interesante,utile atat in vederea pregatirii pt.un interviu sau doar ca modalitate de petrecere a timpului liber.

 63. #63 by Bogdy at septembrie 28th, 2009

  Si mie imi place acest site, pot sa spun ca mi-am recapatat increderea in fortele proprii parcurgand anumite teste.

 64. #64 by Mya at septembrie 27th, 2009

  e super site, si kum afost si kum este :–))))

You must be logged in to post a comment.

 1. No trackbacks yet.