Prezentare

Dragă călătorule-călătoare (pe Internet)

DACĂ DOREŞTI UN MINUNAT MOMENT DE ÎNCÂNTARE, VIZITEAZĂ ROMANIA-UNESCO!!!!!

Ştiu că eşti grăbit(ă)! Ştiu că viaţa trepidantă de zi cu zi te sileşte să îţi drămuieşti fiecare secundă pentru a-ţi rezolva o mie şi una de probleme, unele mai mărunte, ce e drept, pe care le ai în vedere în fiecare moment. Există însă riscul ca rezolvând problemele altora în care eşti implicat şi tu, să uiţi cele mai importante probleme care se leagă de soarta ta: cine eşti tu!, ce vrei de la viaţă!, încotro te îndrepţi, ce ai de făcut pentru propria-ţi devenire!

Poate crezi că părinţii au îndatoriri şi responsabilităţi pentru aceste probleme, poate crezi că ele se rezolvă de la sine sau poate crezi că există cineva sus, preocupat şă-ţi poarte de grijă şi să-ţi găsească soluţii. Poate că într-o anumită măsură ai dreptate!

Părinţii au, până la o anumită vârstă, obligaţia de a te îndruma, de a te orienta în viaţă. Dar au ei timp şi pricepere oare, pentru a-şi dedica întreaga energie acestei probleme importante pentru tine? Dar dacă, pe fondul bunelor lor intenţii, greşesc îndrumându-te pe o cale fără nici o perspectivă! ?

Într-adevăr, unele probleme se rezolvă de la sine, dar în majoritatea covârşitoare a cazurilor se complică îngozitor de mult dacă nu intervii din timp pentru a le găsi o soluţie.

Se spune că Dumnezeu te ajută, dar nu îţi bagă în traistă, cu alte cuvinte, trebuie să ai tu iniţiativa ca oportunităţile care se ivesc în calea vieţii tale să le valorifici.

Probabil crezi că o să încerc să te conving că am soluţie la toate aceste întrebări! Ei bine, te înşeli! Nu vreau să te păcălesc, dar cred că pentru început vei putea găsi unele răspunsuri la unele din întrebările tale, parcurgând psihotestele pe care ţi le prezint împreună cu psihologul Anca Ionescu. Nu le-am inventat noi şi nu sunt, riguros vorbind, instrumente perfecte de identificare a propriilor tale calităţi sau defecte. Sunt însă nişte repere care te pot ajuta să te cunoşti mai bine, să-ţi evaluezi propriul potenţial şi propriile vulnerabilităţi. Dacă simţi necesitatea de a aborda aceste probleme mai amănunţit şi mai riguros, îţi sugerăm să te adresezi unui cabinet de psihologie.

În ceea ce priveşte problemele de logică, am încercat şi încerc să-ţi prezint într-o manieră cât mai atrăgătoare şi provocatoare modalităţi diverse pentru a-ţi întreţine ascuţită inteligenţa. Căci, paradoxal, inteligenţa este una din puţinele capacităţi ale unui om care sporeşte prin folosire. Şi dacă plecăm de la definţia empirică şi cinică pe care am sintetizat-o urmărind în mod deosebit viaţa publică de la noi din ţară potrivit căreia „inteligenţa este acea capacitate a unui om prin care reuşeşte să îşi justifice cât mai convingător în faţa altora şi pentru sine, propriile prostii” îţi propun să nu cazi în această capcană şi să încerci în fiecare moment să găseşti soluţii (logice) şi nu justificări (formale)! (Pe vremuri am folosit des ca lozincă deviza: „Cine vrea, găseşte soluţii, cine nu, explicaţii!”)

Şi în final nu uita: cum şi eu, ca şi tine, sunt supus greşelilor, şi eu am nevoie de ajutor. Deci în clipa în care identifici o greşală în cuprinsul acestui site, sau ai o idee interesantă care ar putea să-l îmbunătăţească, grăbeşte-te să mă anunţi! Nu numai eu, da şi ceilalţi vizitatori îţi vom rămâne îndatoraţi!

Ioan Albescu

psihoteste@vipnet.ro

PS Pentru cei care au nostalgia vechiului site www.psihoteste.ro pot să-l viziteze la adresa aceasta: psihoteste

NOUTĂŢI

     Am găsit o veche fotografie cu bunicul meu din partea mamei făcută cât era emigrant în SUA. Pe fotografie se citeşte cu greu o însemnare cu peniţa cum că fotografia ar fi fost făcută la sfinţirea drapelelor cu prilejul constituirii Societăţii culturale Octavian Goga în 1919 la Lima Ohio. (Goga încă mai trăia) Ceea ce m-a amuzat este că pe toba mare a formaţiei muzicale este inscripţionat numele “DOINA ROMANA Band” iar o parte din cei prezenţi sunt îmbrăcaţi în costum de căluşari. N-am putut să mă abţin ca să nu-l indic pe bunicul meu la care am ţinut foarte mult. A fost un adevărat român! Aici! Curios e că această fotografie este panoramică, procedeu care nu ştiu cum a fost realizat în acele vremuri!!!! Fotografia este realizată de Bussert, Lima Ohio.

       Am creat un blog numit www.ion.albescu.ro pentru a-l evoca pe cel ce a fost învăţătorul şi profesorul Ion Albescu, al cărui nume îl poartă Şcoala gimnazială din Boiţa. Cred că merită să aruncaţi o privire asupra fotografiilor de epocă cu minunatele costume populare din Mărginimea Sibiului.

“Gazeta lu’ Nelu” şi “Despre credinţă” o să le continui într-un nou sait, la adresa www.ioan.albescu.ro purtând numele “CUGETĂRI” şi motto-ul “Idei şi cuvinte de prisos”. În plus mai apar rubricile “Ipocrizii cultivate” şi “Euristica”.

La problema lunii ianuarie Dănuţ Maxim, Lucian Rusu, Bogdan Staicovici au obţinut 269 puncte.
Câştigătorul premiului ales prin tragere la sorţi este Lucian Rusu.

La problema lunii februarie au răspuns corect: Dănuţ Maxim, Lucian Rusu, Adrian Catalin Olteanu, Bogdan Staicovici, Slim Shady.

La problema lunii martie au raspuns corect: Dănuţ Maxim, Lucian Rusu, Bogdan Staicovici, Carmen Buică.

La problema lunii aprilie au răspuns corect: Ionescu, Dănuţ Maxim, Bogdan Staicovici, Lucian Rusu, Carmen Buică.

Cu părere de rău, trebuie să recunosc faptul că joculeţele Decupaj aveau o eroare logică! Le-am şters şi încerc să le corectez (dacă le mai găsesc) Dau mai jos un joc corectat!

Cel mai nou joculeţ pentru nepoţica mea, care se joacă cu o prietenă vecină de apartament. Mai nou, am achiziţionat un display touchscreen şi se joacă cu diplaz-ul la orizontală ca o tablă de sah. Joculeţul este destul de dificil şi o să revin cu varianta de 4 culor şi 4 forme, precum şi varianta pentru 3 şi 4 jucători. (în măsura în care voi avea timpul necesar, mai ales că vin şi Sărbătorile de Iarnă)

 

 1. #1 scris de clara la 21 septembrie 2012

  testul cu structurile are si o finalitate? am identificat 100 de configuratii si pana la urma am inceput sa ma plictisesc…poate ma insel, dar n-ar fi rau sa fie ceva mai scurt…in plus, mi-a inregistrat de vreo trei ori greseala pentru ca aceeasi configuratie se regasea in doua locuri diferite

  IA Ca sa aiba finalitate trebuie sa iti propui o limita de timp (aceasta varianta cu limita de timp o ai la capitolul Jocuri logice) si sa faci testul in zile diferite pentru acelasi pentru a vedea ca iti sporeste sau nu acuitatea vizuala. Trebuie sa recunosc ca pentru mai putine culori exista posibilitatea ca structura sa se gaseasca si in alta parte. De aceea e mai bine sa folosesti mai multe culori.

 2. #2 scris de anca la 10 septembrie 2012

  Teste de cultura generala in formatul emisiunii Vrei sa fii milionar:

  http://www.keloo.ro

 3. #3 scris de delia la 27 iunie 2012

  as dorii sa o invat pe fetita mea de 4 ani,sah,aveti asa ceva?

 4. #4 scris de stoikan florin la 26 august 2011

  bravo sunteti cei mai tari ami place raspunsurile voastre tinetio tot asa

 5. #5 scris de Rasputin la 26 iulie 2011

  Slabut tati , slabut….

 6. #6 scris de Alex la 11 iulie 2011

  intradevar ,sunt foarte bune atunci cand e plictiseala mare

 7. #7 scris de elena la 6 iunie 2011

  i am very happy

 8. #8 scris de kapa la 4 iunie 2011

  saruta-ti mana de 10 ori2. spune numele tau.3.spune indragostit de 15 ori.3scrie acest lucru la alte 2 teste.4 uita-te in mana ta

 9. #9 scris de Ion la 17 martie 2011

  La jocul lunii iunie “sub 25 de mutari” trebuie schimbat in “25 de mutari” pentru ca in mai putin de 25 de mutari nu se poate!!

 10. #10 scris de gabriela la 17 martie 2011

  Minunate jocurile ,imi tot bat capul cu ele…imi ascut mintea la batranete , Nelu. Felicitari!!!

 11. #11 scris de BORA VALERICA la 18 februarie 2011

  foarte tari jocurile imi plac la nebunie >>>>,………..
  ./././????………………………………..

 12. #12 scris de Maria la 6 februarie 2011

  Nu-i rau!

 13. #13 scris de Ion la 15 ianuarie 2011

  foarte tari jocurile . primele doua le-am priceput si mi-au placut :D. faci o munca buna :D

 14. #14 scris de bogdan la 10 ianuarie 2011

  apreciez enorm site-ul. Cred ca daca acest site ar avea si forum as fi primul care intra :) Si un sfat pentru cei care mai posteaza: va rog, macar aici, skry3ty cor3ct gramatikl, k nu snteti p m3ss, ce naiba.

 15. #15 scris de perpelea la 5 ianuarie 2011

  LA MULTI ANI CU SANATATE SI TESTE CAT MAI MULTE ! SUNT FOARTE BUNE !

 16. #16 scris de anka suveti la 18 noiembrie 2010

  sunt foarte interesante testele si is sooper :D:D:D

 17. #17 scris de prixi la 14 noiembrie 2010

  chear imi plac psihotstele sunt super

 18. #18 scris de teste online la 2 noiembrie 2010

  Foarte interesante testele, si complexe.

 19. #19 scris de Lula la 4 august 2010

  Tot ce se gaseste aici este foarte interesant. Multumesc pentru ca existi!:-*

 20. #20 scris de Georgiana la 11 iulie 2010

  Dragutz…

 21. #21 scris de Carsten Gow la 8 iulie 2010

  dragusanu ioana lavinia :site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 22. #22 scris de Duda Ionut la 4 iulie 2010

  nu prea am incredere in rezultatul testelor de pe site in schimb sunt foarte multumit de problemele si jocurile gasite aici

 23. #23 scris de Ramo la 13 iunie 2010

  Un site foarte bun

 24. #24 scris de silviu la 11 iunie 2010

  ok

 25. #25 scris de silviu la 11 iunie 2010

  sunt cel mai tare ca voi toti la un loc..fraierilor.v-am scuipat

 26. #26 scris de CRACIUN MIRUNA la 23 mai 2010

  suuper .imi place psihologia.poate o sa maa fak psiholog

 27. #27 scris de ANA la 29 aprilie 2010

  Cel vechi -mult mai bun si mai practic ca acesta.

 28. #28 scris de sahanru la 24 aprilie 2010

  Nu-mi place niciun test.

 29. #29 scris de sahanru la 24 aprilie 2010

  RyRy :
  site-ul imi este foarte util si imi place atat varianta noua cat si cea veche… dar in noul format ar trebui scoase si mai bine in evidenta categoriile de teste… si mai multa culoare… cam atat …

 30. #30 scris de BOMBO la 12 aprilie 2010

  F.B. Dar mai sunt si altele (is prea putine!)

 31. #31 scris de Marta Tenchiu la 8 aprilie 2010

  Nemaipomenit site! superbe subiecte!

 32. #32 scris de ruxandra la 26 martie 2010

  Ma bucur ca tratati egal femeile si barbatii. In adresarea de inceput. Unii ar fi zis invers. Dar cum toti suntem egali nu vad de ce ar trebui sa schimbati ordinea adresarii. Site-ul este bun dar mai nou se adreseaza, cred, celor care dezleaga rebusuri, nu ca ar fi vreo problema.
  @ruxandra: Adevarul e ca mai exista si regulile de politete de care vad ca am cam uitat! Multumesc pentru observatie! (IA)

 33. #33 scris de magherusan florina la 22 martie 2010

  va pop :)):)):))

 34. #34 scris de dinu020 la 9 martie 2010

  salutic…..

 35. #35 scris de diana la 2 februarie 2010

  ke???????????????????????nu vad nimik interesant la acest site!SORRY DAR ASTA E1

 36. #36 scris de roberta la 1 februarie 2010

  va pwp!!

 37. #37 scris de &&kis...emo la 1 februarie 2010

  va pwpp mlt!!y love you!!

 38. #38 scris de &&kis...emo la 1 februarie 2010

  o0o0o0o0ooo0o0o0o0oo00o…super mijto..intereseant##y love you moa!!send buzz me pwpp!!

 39. #39 scris de petru stan la 31 ianuarie 2010

  E o.k.

 40. #40 scris de tania la 29 ianuarie 2010

  ce porcarie

 41. #41 scris de maria la 22 ianuarie 2010

  saluuuuuuuuuuuuuuuuuut

 42. #42 scris de anca la 21 ianuarie 2010

  dar nu mai sunt si testele de personalitate????? erau chiar interesante! sper sa le puneti din nou!

 43. #43 scris de vax-albina la 28 decembrie 2009

  An nou fericit tuturor celor care isi testeaza inteligenta pe acest site. Urari de bine chiar si pentru radiogargara de mai sus. Avem nevoie si de unii ca dumnealui, pentru comparatie. La multi ani autor si site psihoteste.ro

 44. #44 scris de radiogargara la 17 decembrie 2009

  Nu inteleg ce e cu Realiatea TV pe site-ul acesta, asa cum nu inteleg ce e cu acel editorial politic”De ce traian b. nu e pres. meu”. E un site cu teste psi, sau politic?? Macar declinati-va identitatea!

 45. #45 scris de vlad la 28 noiembrie 2009

  super ,
  imi plac testele publicate pe pagina dumneavoastra,
  as dorii si teste la cariera de genu : Cut-e, Testul 16 PF, Testul grafologic, Testul PSV20, Testul SOSIE, teste de recrutare

  daca aceste teste sunt sub alt nume va rog sa imi precizati care sunt ele

 46. #46 scris de Ionut T la 23 noiembrie 2009

  La problema mayasa am gasit 100 mutari. mai putine inca nu.

 47. #47 scris de Sorin la 16 noiembrie 2009

  Super,bine organizat ,apropo de culoare…………….melodiile tin locul.
  Multam fr!
  Tineti-o tot asa!

 48. #48 scris de iuli@ la 10 noiembrie 2009

  imi place,este mai bine organizat parca….,dar mai are nevoie de putina culoare…

 49. #49 scris de Gia la 6 noiembrie 2009

  accesez frecvent acest site, de vreo 5 ani…E f bine realizat dar designul nou nu este deloc atractiv…e prea mult gri. As sugera putina culoare….designul vechi era f potrivit!…

 50. #50 scris de giulia la 30 octombrie 2009

  nu este la fel de ok precum celalalt

 51. #51 scris de Rodica la 27 octombrie 2009

  … HMMM…E OK.EU SPUN DA LA ORICE SCHIMBARE BUNA.MI-AR PLACEA TOTUSI SA VAD MAI MULTA CULOARE….TESTELE SUNT SUPER ;TE SCOT DIN MONOTONIE SI ASTA CONTEAZA CEL MAI MULT.TINETI-O TOT ASA!

 52. #52 scris de Roby la 26 octombrie 2009

  Mi se pare ok noua interfata…parca e putin mai placuta ca vechea,in schimb “fool`s garden – lemon tree” face toti banii…adesea intru pe site doar ca sa o ascult:D

 53. #53 scris de dragusanu ioana lavinia la 20 octombrie 2009

  dragusanu ioana lavinia :site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 54. #54 scris de dragusanu ioana lavinia la 20 octombrie 2009

  site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 55. #55 scris de alexandra la 20 octombrie 2009

  super tare siteul…testele sunt foarte adevarate…:*:*:

 56. #56 scris de Gaby la 19 octombrie 2009

  Si mie imi placea mai mult inainte… Vizitez acest site de ~ 7 ani. Ma obsinuisem poate prea mult cu vechiul design… dar totul e spre bine nu?! ;)

 57. #57 scris de Ralu la 16 octombrie 2009

  super site!!!

  imi dati si mie un vot va rog!:http://www.nemozone.net/user/Ralu.html ms:D

 58. #58 scris de RyRy la 11 octombrie 2009

  si inka ceva: o rubrica genul ‘ psihologul va raspunde’ ar da bine… si ar ajuta … e numai o parere proprie mai ales ca nu stiu daca cineva are mereu timp sa raspunda la intrebari…

 59. #59 scris de RyRy la 11 octombrie 2009

  site-ul imi este foarte util si imi place atat varianta noua cat si cea veche… dar in noul format ar trebui scoase si mai bine in evidenta categoriile de teste… si mai multa culoare… cam atat … :)

 60. #60 scris de vax-albina la 9 octombrie 2009

  Imi placea mai mult site-ul vechi. Cel nou nu prea merge in IE sau merge greu (iar eu am un desktop batranel). Intru uneori sa verific cat de multe am uitat. Astept noutati la gazeta.
  PS. Nu ma pot abtine sa nu adaug cateva linkuri ale cantecelor anilor 70.
  http://www.youtube.com/watch?v=tBuiTyIYpA8 era bun in excursii
  http://www.youtube.com/watch?v=wxtmOkImO7A cantec vechi in varianta moderna
  http://www.youtube.com/watch?v=emRMrURsBrc fara comentarii
  din Minulescu nu am prea gasit pe youtube ce voiam dar am dat de un cantec cu imagini reusite: http://www.youtube.com/watch?v=APWxM1VfPao
  Mult succes.

 61. #61 scris de Victor la 8 octombrie 2009

  Site-ul e super dar … Design-ul vechi era mai bun ..nu imi place designul nou ( aceasta e parerea mea )

 62. #62 scris de cri la 29 septembrie 2009

  arata bine site-ul si are o multime de teste interesante,utile atat in vederea pregatirii pt.un interviu sau doar ca modalitate de petrecere a timpului liber.

 63. #63 scris de Bogdy la 28 septembrie 2009

  Si mie imi place acest site, pot sa spun ca mi-am recapatat increderea in fortele proprii parcurgand anumite teste.

 64. #64 scris de Mya la 27 septembrie 2009

  e super site, si kum afost si kum este :–))))

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.

 1. Încă nu există trackback-uri.