Prezentare

Dragă călătorule-călătoare (pe Internet)

DACĂ DOREŞTI UN MINUNAT MOMENT DE ÎNCÂNTARE, VIZITEAZĂ ROMANIA-UNESCO!!!!!

Ştiu că eşti grăbit(ă)! Ştiu că viaţa trepidantă de zi cu zi te sileşte să îţi drămuieşti fiecare secundă pentru a-ţi rezolva o mie şi una de probleme, unele mai mărunte, ce e drept, pe care le ai în vedere în fiecare moment. Există însă riscul ca rezolvând problemele altora în care eşti implicat şi tu, să uiţi cele mai importante probleme care se leagă de soarta ta: cine eşti tu!, ce vrei de la viaţă!, încotro te îndrepţi, ce ai de făcut pentru propria-ţi devenire!

Poate crezi că părinţii au îndatoriri şi responsabilităţi pentru aceste probleme, poate crezi că ele se rezolvă de la sine sau poate crezi că există cineva sus, preocupat şă-ţi poarte de grijă şi să-ţi găsească soluţii. Poate că într-o anumită măsură ai dreptate!

Părinţii au, până la o anumită vârstă, obligaţia de a te îndruma, de a te orienta în viaţă. Dar au ei timp şi pricepere oare, pentru a-şi dedica întreaga energie acestei probleme importante pentru tine? Dar dacă, pe fondul bunelor lor intenţii, greşesc îndrumându-te pe o cale fără nici o perspectivă! ?

Într-adevăr, unele probleme se rezolvă de la sine, dar în majoritatea covârşitoare a cazurilor se complică îngozitor de mult dacă nu intervii din timp pentru a le găsi o soluţie.

Se spune că Dumnezeu te ajută, dar nu îţi bagă în traistă, cu alte cuvinte, trebuie să ai tu iniţiativa ca oportunităţile care se ivesc în calea vieţii tale să le valorifici.

Probabil crezi că o să încerc să te conving că am soluţie la toate aceste întrebări! Ei bine, te înşeli! Nu vreau să te păcălesc, dar cred că pentru început vei putea găsi unele răspunsuri la unele din întrebările tale, parcurgând psihotestele pe care ţi le prezint împreună cu psihologul Anca Ionescu. Nu le-am inventat noi şi nu sunt, riguros vorbind, instrumente perfecte de identificare a propriilor tale calităţi sau defecte. Sunt însă nişte repere care te pot ajuta să te cunoşti mai bine, să-ţi evaluezi propriul potenţial şi propriile vulnerabilităţi. Dacă simţi necesitatea de a aborda aceste probleme mai amănunţit şi mai riguros, îţi sugerăm să te adresezi unui cabinet de psihologie.

În ceea ce priveşte problemele de logică, am încercat şi încerc să-ţi prezint într-o manieră cât mai atrăgătoare şi provocatoare modalităţi diverse pentru a-ţi întreţine ascuţită inteligenţa. Căci, paradoxal, inteligenţa este una din puţinele capacităţi ale unui om care sporeşte prin folosire. Şi dacă plecăm de la definţia empirică şi cinică pe care am sintetizat-o urmărind în mod deosebit viaţa publică de la noi din ţară potrivit căreia „inteligenţa este acea capacitate a unui om prin care reuşeşte să îşi justifice cât mai convingător în faţa altora şi pentru sine, propriile prostii” îţi propun să nu cazi în această capcană şi să încerci în fiecare moment să găseşti soluţii (logice) şi nu justificări (formale)! (Pe vremuri am folosit des ca lozincă deviza: „Cine vrea, găseşte soluţii, cine nu, explicaţii!”)

Şi în final nu uita: cum şi eu, ca şi tine, sunt supus greşelilor, şi eu am nevoie de ajutor. Deci în clipa în care identifici o greşală în cuprinsul acestui site, sau ai o idee interesantă care ar putea să-l îmbunătăţească, grăbeşte-te să mă anunţi! Nu numai eu, da şi ceilalţi vizitatori îţi vom rămâne îndatoraţi!

Ioan Albescu

http://www.psihoteste.ro/wp/wp-content/uploads/2017/04/testmate21.04.2017-1.swf

psihoteste@vipnet.ro

PS Pentru cei care au nostalgia vechiului site www.psihoteste.ro pot să-l viziteze la adresa aceasta: psihoteste

NOUTĂŢI

     Am găsit o veche fotografie cu bunicul meu din partea mamei făcută cât era emigrant în SUA. Pe fotografie se citeşte cu greu o însemnare cu peniţa cum că fotografia ar fi fost făcută la sfinţirea drapelelor cu prilejul constituirii Societăţii culturale Octavian Goga în 1919 la Lima Ohio. (Goga încă mai trăia) Ceea ce m-a amuzat este că pe toba mare a formaţiei muzicale este inscripţionat numele „DOINA ROMANA Band” iar o parte din cei prezenţi sunt îmbrăcaţi în costum de căluşari. N-am putut să mă abţin ca să nu-l indic pe bunicul meu la care am ţinut foarte mult. A fost un adevărat român! Aici! Curios e că această fotografie este panoramică, procedeu care nu ştiu cum a fost realizat în acele vremuri!!!! Fotografia este realizată de Bussert, Lima Ohio.

       Am creat un blog numit www.ion.albescu.ro pentru a-l evoca pe cel ce a fost învăţătorul şi profesorul Ion Albescu, al cărui nume îl poartă Şcoala gimnazială din Boiţa. Cred că merită să aruncaţi o privire asupra fotografiilor de epocă cu minunatele costume populare din Mărginimea Sibiului.

„Gazeta lu’ Nelu” şi „Despre credinţă” o să le continui într-un nou sait, la adresa www.ioan.albescu.ro purtând numele „CUGETĂRI” şi motto-ul „Idei şi cuvinte de prisos”. În plus mai apar rubricile „Ipocrizii cultivate” şi „Euristica”.

Un nou joculeţ: Învârteli!

Prezentare Sarpe

Un nou joculeţ TRIOLET în varianta 1. În funcţie de interes aş putea realiza şi alte variante cu mai puţine culori sau vafrianta QUARTET!

M-am autodepășit!
triolet

Mai întâi o problemuţă simplă pentru încălzire.

Apoi o a doua, cam la fel!

O a treia altfel!

Un joculeţ le care m-am cam chinuit dar care îmi place tare mult, măcar pentru modul cum se mişcă! Teoretic ar trebui să se poată rezolva, practic nu am putut să-i dau de cap. Îmi imaginez însă ca la câte disponibilităţi are, trebuie să aibă soluţie. Dacă simţiţi nevoia de a avea un buton pentru a o lua de la început, semnalaţi-mi. Joculeţul, asta pentru că nu începe cu aceiaşi configuraţie, poate să conţină nişte erori, eu am încercat să-l verific cât am putut de mult, dar construţia este destul de complexă şi este posibil să se întâmple şi necazuri. Rămân dator dacă îmi semnalaţi erori, deşi nu voi fi foarte încântat.

Vă propun o problemă inedită. Am botezat jocul Clepsidra 6×6 pentru că manevrele sunt prin răsturnări, ca la clepsidră, iar formele și culorile sunt în număr de 6. De fapt e o problemă pentru că nu se schimbă configurația inițială. Teoretic se poate rezolva, practic eu nu am reușit dar sunt nerăbdător să văd dacă există cineva cu capacitatea de a controla logica jocului. Poate o să revin, dacă voi seziza că există interes la o formulă mai simplă. Spre exempălu, mă gândesc la Clepsidra 4×4, de ce nu!

Cu părere de rău, trebuie să recunosc faptul că joculeţele Decupaj aveau o eroare logică! Le-am şters şi încerc să le corectez (dacă le mai găsesc) Dau mai jos un joc corectat!

Cel mai nou joculeţ pentru nepoţica mea, care se joacă cu o prietenă vecină de apartament. Mai nou, am achiziţionat un display touchscreen şi se joacă cu diplaz-ul la orizontală ca o tablă de sah. Joculeţul este destul de dificil şi o să revin cu varianta de 4 culor şi 4 forme, precum şi varianta pentru 3 şi 4 jucători. (în măsura în care voi avea timpul necesar, mai ales că vin şi Sărbătorile de Iarnă)

 1. #1 scris de clara, 21 septembrie 2012 - 10:01

  testul cu structurile are si o finalitate? am identificat 100 de configuratii si pana la urma am inceput sa ma plictisesc…poate ma insel, dar n-ar fi rau sa fie ceva mai scurt…in plus, mi-a inregistrat de vreo trei ori greseala pentru ca aceeasi configuratie se regasea in doua locuri diferite

  IA Ca sa aiba finalitate trebuie sa iti propui o limita de timp (aceasta varianta cu limita de timp o ai la capitolul Jocuri logice) si sa faci testul in zile diferite pentru acelasi pentru a vedea ca iti sporeste sau nu acuitatea vizuala. Trebuie sa recunosc ca pentru mai putine culori exista posibilitatea ca structura sa se gaseasca si in alta parte. De aceea e mai bine sa folosesti mai multe culori.

 2. #2 scris de anca, 10 septembrie 2012 - 9:48

  Teste de cultura generala in formatul emisiunii Vrei sa fii milionar:

  http://www.keloo.ro

 3. #3 scris de delia, 27 iunie 2012 - 13:43

  as dorii sa o invat pe fetita mea de 4 ani,sah,aveti asa ceva?

 4. #4 scris de stoikan florin, 26 august 2011 - 10:29

  bravo sunteti cei mai tari ami place raspunsurile voastre tinetio tot asa

 5. #5 scris de Rasputin, 26 iulie 2011 - 23:32

  Slabut tati , slabut….

 6. #6 scris de Alex, 11 iulie 2011 - 11:55

  intradevar ,sunt foarte bune atunci cand e plictiseala mare

 7. #7 scris de elena, 6 iunie 2011 - 22:44

  i am very happy

 8. #8 scris de kapa, 4 iunie 2011 - 12:15

  saruta-ti mana de 10 ori2. spune numele tau.3.spune indragostit de 15 ori.3scrie acest lucru la alte 2 teste.4 uita-te in mana ta

 9. #9 scris de Ion, 17 martie 2011 - 4:06

  La jocul lunii iunie „sub 25 de mutari” trebuie schimbat in „25 de mutari” pentru ca in mai putin de 25 de mutari nu se poate!!

 10. #10 scris de gabriela, 17 martie 2011 - 0:38

  Minunate jocurile ,imi tot bat capul cu ele…imi ascut mintea la batranete , Nelu. Felicitari!!!

 11. #11 scris de BORA VALERICA, 18 februarie 2011 - 17:17

  foarte tari jocurile imi plac la nebunie >>>>,………..
  ./././????………………………………..

 12. #12 scris de Maria, 6 februarie 2011 - 23:47

  Nu-i rau!

 13. #13 scris de Ion, 15 ianuarie 2011 - 23:03

  foarte tari jocurile . primele doua le-am priceput si mi-au placut :D. faci o munca buna 😀

 14. #14 scris de bogdan, 10 ianuarie 2011 - 3:26

  apreciez enorm site-ul. Cred ca daca acest site ar avea si forum as fi primul care intra 🙂 Si un sfat pentru cei care mai posteaza: va rog, macar aici, skry3ty cor3ct gramatikl, k nu snteti p m3ss, ce naiba.

 15. #15 scris de perpelea, 5 ianuarie 2011 - 17:27

  LA MULTI ANI CU SANATATE SI TESTE CAT MAI MULTE ! SUNT FOARTE BUNE !

 16. #16 scris de anka suveti, 18 noiembrie 2010 - 15:52

  sunt foarte interesante testele si is sooper :D:D:D

 17. #17 scris de prixi, 14 noiembrie 2010 - 17:38

  chear imi plac psihotstele sunt super

 18. #18 scris de teste online, 2 noiembrie 2010 - 18:15

  Foarte interesante testele, si complexe.

 19. #19 scris de Lula, 4 august 2010 - 21:50

  Tot ce se gaseste aici este foarte interesant. Multumesc pentru ca existi!:-*

 20. #20 scris de Georgiana, 11 iulie 2010 - 23:30

  Dragutz…

 21. #21 scris de Carsten Gow, 8 iulie 2010 - 21:37

  dragusanu ioana lavinia :site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 22. #22 scris de Duda Ionut, 4 iulie 2010 - 18:03

  nu prea am incredere in rezultatul testelor de pe site in schimb sunt foarte multumit de problemele si jocurile gasite aici

 23. #23 scris de Ramo, 13 iunie 2010 - 2:06

  Un site foarte bun

 24. #24 scris de silviu, 11 iunie 2010 - 0:54

  ok

 25. #25 scris de silviu, 11 iunie 2010 - 0:54

  sunt cel mai tare ca voi toti la un loc..fraierilor.v-am scuipat

 26. #26 scris de CRACIUN MIRUNA, 23 mai 2010 - 18:44

  suuper .imi place psihologia.poate o sa maa fak psiholog

 27. #27 scris de ANA, 29 aprilie 2010 - 21:09

  Cel vechi -mult mai bun si mai practic ca acesta.

 28. #28 scris de sahanru, 24 aprilie 2010 - 21:30

  Nu-mi place niciun test.

 29. #29 scris de sahanru, 24 aprilie 2010 - 21:28

  RyRy :
  site-ul imi este foarte util si imi place atat varianta noua cat si cea veche… dar in noul format ar trebui scoase si mai bine in evidenta categoriile de teste… si mai multa culoare… cam atat …

 30. #30 scris de BOMBO, 12 aprilie 2010 - 21:53

  F.B. Dar mai sunt si altele (is prea putine!)

 31. #31 scris de Marta Tenchiu, 8 aprilie 2010 - 17:00

  Nemaipomenit site! superbe subiecte!

 32. #32 scris de ruxandra, 26 martie 2010 - 16:23

  Ma bucur ca tratati egal femeile si barbatii. In adresarea de inceput. Unii ar fi zis invers. Dar cum toti suntem egali nu vad de ce ar trebui sa schimbati ordinea adresarii. Site-ul este bun dar mai nou se adreseaza, cred, celor care dezleaga rebusuri, nu ca ar fi vreo problema.
  @ruxandra: Adevarul e ca mai exista si regulile de politete de care vad ca am cam uitat! Multumesc pentru observatie! (IA)

 33. #33 scris de magherusan florina, 22 martie 2010 - 23:01

  va pop :)):)):))

 34. #34 scris de dinu020, 9 martie 2010 - 0:04

  salutic…..

 35. #35 scris de diana, 2 februarie 2010 - 13:25

  ke???????????????????????nu vad nimik interesant la acest site!SORRY DAR ASTA E1

 36. #36 scris de roberta, 1 februarie 2010 - 15:23

  va pwp!!

 37. #37 scris de &&kis...emo, 1 februarie 2010 - 15:22

  va pwpp mlt!!y love you!!

 38. #38 scris de &&kis...emo, 1 februarie 2010 - 15:22

  o0o0o0o0ooo0o0o0o0oo00o…super mijto..intereseant##y love you moa!!send buzz me pwpp!!

 39. #39 scris de petru stan, 31 ianuarie 2010 - 23:54

  E o.k.

 40. #40 scris de tania, 29 ianuarie 2010 - 18:38

  ce porcarie

 41. #41 scris de maria, 22 ianuarie 2010 - 17:18

  saluuuuuuuuuuuuuuuuuut

 42. #42 scris de anca, 21 ianuarie 2010 - 13:27

  dar nu mai sunt si testele de personalitate????? erau chiar interesante! sper sa le puneti din nou!

 43. #43 scris de vax-albina, 28 decembrie 2009 - 18:55

  An nou fericit tuturor celor care isi testeaza inteligenta pe acest site. Urari de bine chiar si pentru radiogargara de mai sus. Avem nevoie si de unii ca dumnealui, pentru comparatie. La multi ani autor si site psihoteste.ro

 44. #44 scris de radiogargara, 17 decembrie 2009 - 23:19

  Nu inteleg ce e cu Realiatea TV pe site-ul acesta, asa cum nu inteleg ce e cu acel editorial politic”De ce traian b. nu e pres. meu”. E un site cu teste psi, sau politic?? Macar declinati-va identitatea!

 45. #45 scris de vlad, 28 noiembrie 2009 - 14:21

  super ,
  imi plac testele publicate pe pagina dumneavoastra,
  as dorii si teste la cariera de genu : Cut-e, Testul 16 PF, Testul grafologic, Testul PSV20, Testul SOSIE, teste de recrutare

  daca aceste teste sunt sub alt nume va rog sa imi precizati care sunt ele

 46. #46 scris de Ionut T, 23 noiembrie 2009 - 3:12

  La problema mayasa am gasit 100 mutari. mai putine inca nu.

 47. #47 scris de Sorin, 16 noiembrie 2009 - 18:14

  Super,bine organizat ,apropo de culoare…………….melodiile tin locul.
  Multam fr!
  Tineti-o tot asa!

 48. #48 scris de iuli@, 10 noiembrie 2009 - 21:18

  imi place,este mai bine organizat parca….,dar mai are nevoie de putina culoare…

 49. #49 scris de Gia, 6 noiembrie 2009 - 15:53

  accesez frecvent acest site, de vreo 5 ani…E f bine realizat dar designul nou nu este deloc atractiv…e prea mult gri. As sugera putina culoare….designul vechi era f potrivit!…

 50. #50 scris de giulia, 30 octombrie 2009 - 19:58

  nu este la fel de ok precum celalalt

 51. #51 scris de Rodica, 27 octombrie 2009 - 19:33

  … HMMM…E OK.EU SPUN DA LA ORICE SCHIMBARE BUNA.MI-AR PLACEA TOTUSI SA VAD MAI MULTA CULOARE….TESTELE SUNT SUPER ;TE SCOT DIN MONOTONIE SI ASTA CONTEAZA CEL MAI MULT.TINETI-O TOT ASA!

 52. #52 scris de Roby, 26 octombrie 2009 - 21:24

  Mi se pare ok noua interfata…parca e putin mai placuta ca vechea,in schimb „fool`s garden – lemon tree” face toti banii…adesea intru pe site doar ca sa o ascult:D

 53. #53 scris de dragusanu ioana lavinia, 20 octombrie 2009 - 22:08

  dragusanu ioana lavinia :site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 54. #54 scris de dragusanu ioana lavinia, 20 octombrie 2009 - 22:07

  site-ul e foarte ok.il stiu de doi ani si de fiecare data cand am ocazia intru p el.aceste teste sunt niste ajutoare nespus de mari…intradevar 99% din rezultatele testelor s-au adeverit.super

 55. #55 scris de alexandra, 20 octombrie 2009 - 21:26

  super tare siteul…testele sunt foarte adevarate…:*:*:

 56. #56 scris de Gaby, 19 octombrie 2009 - 23:15

  Si mie imi placea mai mult inainte… Vizitez acest site de ~ 7 ani. Ma obsinuisem poate prea mult cu vechiul design… dar totul e spre bine nu?! 😉

 57. #57 scris de Ralu, 16 octombrie 2009 - 21:34

  super site!!!

  imi dati si mie un vot va rog!:http://www.nemozone.net/user/Ralu.html ms:D

 58. #58 scris de RyRy, 11 octombrie 2009 - 17:34

  si inka ceva: o rubrica genul ‘ psihologul va raspunde’ ar da bine… si ar ajuta … e numai o parere proprie mai ales ca nu stiu daca cineva are mereu timp sa raspunda la intrebari…

 59. #59 scris de RyRy, 11 octombrie 2009 - 17:27

  site-ul imi este foarte util si imi place atat varianta noua cat si cea veche… dar in noul format ar trebui scoase si mai bine in evidenta categoriile de teste… si mai multa culoare… cam atat … 🙂

 60. #60 scris de vax-albina, 9 octombrie 2009 - 16:17

  Imi placea mai mult site-ul vechi. Cel nou nu prea merge in IE sau merge greu (iar eu am un desktop batranel). Intru uneori sa verific cat de multe am uitat. Astept noutati la gazeta.
  PS. Nu ma pot abtine sa nu adaug cateva linkuri ale cantecelor anilor 70.
  http://www.youtube.com/watch?v=tBuiTyIYpA8 era bun in excursii
  http://www.youtube.com/watch?v=wxtmOkImO7A cantec vechi in varianta moderna
  http://www.youtube.com/watch?v=emRMrURsBrc fara comentarii
  din Minulescu nu am prea gasit pe youtube ce voiam dar am dat de un cantec cu imagini reusite: http://www.youtube.com/watch?v=APWxM1VfPao
  Mult succes.

 61. #61 scris de Victor, 8 octombrie 2009 - 13:37

  Site-ul e super dar … Design-ul vechi era mai bun ..nu imi place designul nou ( aceasta e parerea mea )

 62. #62 scris de cri, 29 septembrie 2009 - 18:52

  arata bine site-ul si are o multime de teste interesante,utile atat in vederea pregatirii pt.un interviu sau doar ca modalitate de petrecere a timpului liber.

 63. #63 scris de Bogdy, 28 septembrie 2009 - 17:04

  Si mie imi place acest site, pot sa spun ca mi-am recapatat increderea in fortele proprii parcurgand anumite teste.

 64. #64 scris de Mya, 27 septembrie 2009 - 15:47

  e super site, si kum afost si kum este :—))))

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.