Proiectul grandios al Unirii – o diversiune ordinară

Dl Băsescu a formulat recent ideea că următorul mare „proiect naţional” ar trebui să fie unirea României cu Moldova. Imediat au apărut „analiştii” de serviciu care ne-au lămurit că dl Basescu lansând acest proiect grandios a vizat sufletul poporului român.
Mă tem că în România nu mai putem vorbi de poporul român, asta şi datorită contribuţiei dlui Băsescu, alături de întreaga clasă politică. Acest popor a fost dezamăgit de prea multe ori, a fost supus la adevărate torturi materiale şi psihologice încât, spuneam, mă tem că acum există doar o populaţie care, cu câteva excepţii, se zbate într-o mizerie cumplită şi nu-i stă mintea la „proiecte naţionale”. Un popor destrămat, înstrăinat la propriu şi la figurat de marile idealuri de altădată. Un popor din sufletul căruia s-a rupt partea cea mai bună care a emigrat aiurea, ca „să trăiască bine”. Este trist că asta putem constata acum, cu prilejul sărbătoririi Marii Uniri.
Ca să putem vorbi de proiecte grandioase, ar trebui să terminăm micile proiecte, cum ar fi de exemplu conducta de gaz cu Moldova care ar fi trebuit terminată deja ca să pompeze gaz în iarna asta. Conductă începută pe vremea lui Boc, dar neterminată, probabil datorită proiectelor mai puţin grandioase de achiziţionare a unor terenuri în zona Călăraşilor. (cine crede că terenul a fost cumpărat acum şi numai de dl Băsescu, se înşală, terenurile au fost împărţite şi însuşite mai de mult, de o haită de politicieni cărora nu le stătea mintea la „proiecte naţionale” iar acum se încearcă tot felul de formule de oficializare a acestui rapt).
Nu cred că moldovenilor, care vor cam tremura de frig iarna asta sau vor plăti usturător gazul rusesc le va ţine de cald „proiectul naţional”. Mai degrabă se vor bucura de ridicarea vizelor de către UE şi vor da fuguţa în Italia sau Spania că acolo e mai cald iar în Moldova vor rămâne rusofonii! Iar zicerea dlui Băsescu va fi folosită de Putin ca să dezbine şi mai mult populaţia din Moldova. Şi uite aşa se va destrăma definitiv „proiectul naţional”!
Primii care am ucis acest proiect naţional am fost noi, românii când am ales aceste „zoaie” politice care ne conduc şi care au ajuns la un asemenea nivel de ipocrizie încât au curajul să vorbească de funie în casa spânzuratului!
PS1 Manifestările pompoase cu care se va marca data de 1 Decembrie îmi crează din nefericire impresie a unui parastas grandios.
PS2 Cât de ridicol poate fi dl Băsescu să ne spună despre unire, el, marele maestru al dezbinării naţionale!
29.11.2013

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.