De ce votez cu Johannis!

Astăzi e prima zi de campanie dar nu am nici un dubiu! Votez pentru prima dată foarte convins un anume candidat mai precis  pentru Johannis. O primă precizare, folosesc numele corect al candidatului din Sibiu pentru că nemțește îl cheamă Johannis și nu Iohannis cum probabil i-a pocit numele vreun funcționar.Pe bunicul lui, pe care l-am cunoscut și căruia îi port un respect deosebit, îl chema Johannis.( Deși a căzut prizonier în Germania Federală, după câțiva ani, după ce au trecut aberațiile regimului comunist în România a venit să trăiască și să fie îngropat lângă rudele sale de aici, căci aici considera că e patria sa).  Deci să revenim, de ce îl voi vota necondiționat pe Johannis:

1.  Pentru opțiunile sale!  Prima opțiune a dlui Johannis pentru care îl respect e că a rămas în România. Putea foarte bine, cum au emigrat tatăl și sora sa, să meargă în Germania. A preferat să rămână. În timp ce mulți dintre compatrioții noștrii români preferă să plece! Sunt absolut sigur că toți nemții care au plecat din Sibiu o duc mai bine în Germania. Nu sunt sigur că toți românii care au plecat o duc mai bine acolo unde au plecat. El a rămas pentru că se simte de aici. Nu m-a abandonat! Îmi plătește din salariu lui pensia mea! Și numai pentru asta cred că trebuie să-i mulțumesc cu votul meu!

2. Pentru realizările sale la Sibiu! Toți ne promit marea cu sarea. Dar dacă te uiți la ce-au făcut nu vezi nimic, sau vezi ceva de te înfioară. Sigur, mulți mi-ar arăta orașe dichisite ca Sibiul de alți primari destoinici. Dar Sibiul a câștigat datorită viziunii dlui Johannis un statut aparte. Dl Johannis a avut pentru Sibiu o strategie, aceea de a merge pe varianta opțiunii culturale. Sibiul a fost capitală culturală europeană dar mai important Sibiul găzduiește un festival de teatru pe locul trei în lume!!! Sigur, nu dl Johannis organizează acest festival, dar oare de ce personajul cheie care poartă toate meritele pentru acest festival a ales Sibiul. Deși, după cunoștințele mele nu este sibian.

3. Pentru că dl Johannis îmi propune ceva pentru care merită să lupt: România lucrului bine făcut! Într-o țară în care deviza este „merge și așa”, într-o țară în care corectitudinea este facultativă, iar morala este relativă, prefer reperele inflexibile  ale rigorii! Vreau să trăiesc pe pământ solid, pe axiome sănătoase și nu pe minciuni!

4.Pentru că m-am săturat de scandal, de invective și calomnii neîntemeiate pe dovezi, pe acuze ranchiunoase și vorbe perfide, fără nici o finalitate! M-am săturat de iresponsabilitatea cuvântului rostit cu prea mare ușurință! Vreau un om care vorbește puțin și face mai mult!

Pentru toate acestea, cu speranța că votez pentru o schimbare esențială, votez cu dl Karl Werner Johannis. Trag nădejde  că va rămâne același sas corect și serios!

PS Am o singură îngrijorare! Să nu cumva să-mi anuleze ca data trecută votul Curtea Constitițională!

03.10.2014

 

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.