Gazeta lu’ Nelu

Această gazetă am început-o în 1999. Nu m-am aşteptat la un public prea numeros şi nu aveam modalitatea de a afla reacţiile cititorilor mei, aşa că pot spune că am scris-o mai mult pentru mine. Multe din ideile pe care le-am expus în timp par acum, după trecerea vremii uneori ridicole, altele s-au confirmat. Mi s-a părut însă normal să le las aşa cum le-am scris atunci pentru că altfel ar fi un act de ipocrizie faţă de mine însumi să nu recunosc că am greşit. Pe de altă parte nu mi se pare aşa necesar să mă justific, adică să scriu erate la articolele care au devenit fie ridicole (mai ales atunci când mi-am permis să emit prognoze pentru viitor) fie la cele pentru care eu însumi nu mai am aceaşi poziţie astăzi.
Aş dori să subliniez două lucruri care ar trebui să fie înţelese de oricine:
– orice om poate greşi în aprecierea unor personalităţi sau a unor acţiuni şi este un fapt de curaj să recunoască acest lucru.
– în timp avem nu numai dreptul dar şi obligaţia de a evolua, deci de a ne transforma cu condiţia ca această transformare să nu mascheze meandrele unui comportament oportunist nesusţinut de o conştiinţă cât de cât stabilă.
Ioan Albescu
PS Articolele din coloana din dreapta nu sunt în ordinea cronologică firească, unele sunt datate, altele nu!
Primul articol, „De ce o gazetă!” este primul în listă, ultimul apărut este la coada listei.

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.