Promisiuni neonorate

Vă mai amintiţi probabil ce ne promitea domnul Băsescu în campania electorală? Că în Bucureşti ne va asfalta cu prioritate străzile dosnice, acelea în care îţi rupi picioarele şi-ţi strici roţile de la maşină de atâtea gropi. Zilele au trecut, domnul Băsescu s-a luat cu grijile altei campanii – pentru şefia PD-ului – iar subalternii domniei sale, conştiincioşi, s-au apucat să facă ceea ce făceau şi până acum, să reasfalteze sau să petecească la infinit arterele centrale de pe care se poate vedea de către „conducerea superioară” efortul şi abnegaţia lucrătorilor specializaţi în bitum. Nu de alta, dar dacă munceşti, doamne fereşte, în dosul blocurilor n-ai nici o şansă să te vadă coloana oficială, iar coloana oficială nu trece pe orice străduţă nenorocită, ci numai pe marile artere, probabil ca să producă un efect semnificativ atunci când blochează circulaţia. Astfel se face că tocmai pe aceste bulevarde, magistrale sau artere principale, care mai ieri erau asfaltate cu cele mai moderne agregate şi probabil pe bani grei, au apărut specialişti de înaltă calificare, care, probabil cu lupe speciale au descoperit imfime fisuri. Imediat s-a trecut la treabă pentru ca aceste fisuri, chiar dacă unele dintre ele nu pot fi descoperite cu ochiul liber, să nu pună în pericol gingaşele anvelope ale superluxoaselor limuzine din coloanele oficiale. Dar s-a trecut la treabă serios, de nu se masi vede om cu pom!!! Campania declanşată cu această ocazie prin care capitala practic a fost blocată mai demonstrează ceva. şi anume că organizarea – sau managementul cum i se spune mai nou – e la pământ. În special domnul Băsescu ne arată că doar gura e de el. Poate că ştie să comande, dar cu siguranţă nu ştie să organizeze. şi ce e şi mai trist şi chiar revoltător, aşa cum a fost imortalizat la una din emisiunile cârcotaşilor: e şi cinic. Râde de talmeş-balmeşul pe care l-a creat şi care l-a împiedecat chiar pe el să ajungă la timp la o reuniune. De fapt, fără să vrea probabil, râde de propria sa prostie…
Cât despre gropile, de fapt adevărate prăpăstii din spatele blocurilor, ele au rămas aşa cum au fost, poate ceva mai largi şi mai adânci, neafectate de campania de vorbe de mai an. De unde se poate trage concluzia că politicienii noştri au memoria scurtă. Nu ţin minte promisiunile ce le-au făcut în campania electorală, fiind la ora actuală prea ocupaţi să participe la tot felul de talk-show-uri, sindrofii, recepţii şi simpozioane. Din nefericire pentru ei se pare că uită că cetăţeanul nu uită şi, probabil, se vor mira când peste doi ani (sau chiar mai repede), cu ocazia alegerilor, amnezia lor va fi pedepsită.

P.S. În timp ce marile bulevarde, care repet, arătau onorabil sunt reasfaltate, porţiunea din şoseaua Panduri, spre exemplu, din spatele Palatului Cotroceni, unde e riscant să treci şi cu tancul, rămâne cum am vorbit. Nu mai spun de Giuleşti sau Ferentari că nu am loc.

Ioan Albescu

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.