Labirinturi

În această minivacanţă de Crăciun şi de Revelion 2012 când am „beneficiat” de prezenţa Smărănduţei, am realizat virtuţile acestui tip de exerciţiu. În primul rând este vorba de orientare în spaţiu. În cazul nostru în plan. Adică mai concret, ce înseamnă sus jos, dreapta sau stânga. Este vorba de folosirea săgeţilor de la tastatura calculatorului şi corespondenţa mişcărilor pe ecran. La prima încercare s-a descurcat foarte greu. Aproape că nu s-a descurcat fără mine, fără să-i spun pe ce săgetuţă să apese. După câteva încercări şi-a dat drumul. La început nu am avut decât trei labirinturi. S-a plictisit destul de repede, nu de alta dar le-a reţinut repede în memorie aşa că nu am putut-o păcăli. Pe de altă parte am realizat faptul că pentru a putea ajunge la prăjiturică, trebuie să observi mai în ansamblu tot labirintul, adică să nu o iei pe cărări greşite, înfundate. Asta te sileşte să priveşti, să cuprinzi cu privirea dacă poţi întreg ansamblu. Este procesul acela de a te dezlipi de amănunt şi a încerca să cuprinzi un câmp mai larg. Am sentimentul că acest proces s-a declanşat deja la Smărănduţa în ceea ce priveşte citirea cuvintelor. De multă vreme Smărănduţa citeşte cu lejeritate literele dar nu reuşeşete să citească cuvintele . În aceste zile, îmi place să cred şi cu ajutorul acestor exerciţii a început să citească şi cuvinte scurte. Reuşeşte deci să se detaşeze de pe câmpul literei şi să cuprindă mai multe litere. La fel şi în cazul labirintului. Ca să poţi să eviţi fundăturile trebuie să te detaşezi şi să identifici drumul spre obiectiv. În cazul nostru obiectivul este o prăjitură., iar personajul este tata Nelu, adică eu, care sunt pofticios la prăjituri. Imediat ce a identificat personajul şi obiectivul, Smărănduţa s-a arătat îngrijorată. M-a întrebat dacă prăjitura are zahăr. Eu am diabet, deci i-am înţeles imediat îngrijorarea, m-a flatat grija ei pentru sănătatea mea şi am asigurat-o că zahărul folosit la prăjirură este dietetic, adică nu face rău la diabetici. Am considerat că deplasarea personajului ar fi mai interesantă dacă s-ar face prin sărituri şi am observat că asta îi place chiar mai mult ca joculeţul.
Iată deci labirinturile. De la numărul 21 spaţiul de joc creşte de la 9×9 la 19×19.
Am adăugat categoria de Labirint cu porţi, care solicită în plus şi o doză de logică.
ATENŢIE: Am observat că uneori trebuie să faci un clic cu masul pe ecran ca să se activeze joculeţul!!!!

Labirinturi simple
Labirint22
Labirint21
Labirint20
Labirint19
Labirint18
Labirint17
Labirint16
Labirint15
Labirint14
Labirint13
Labirint12
Labirint11
Labirint10
Labirint9
Labirint8
Labirint7
Labirint6
Labirint5
Labirint4
Labirint3
Labirint2
Labirint1

Labirinturi cu porţi
Labirint cu porţi1
Labirint cu porţi2

Labirinturi cu forme
La acest tip de labirint este necesar să împingi nişte frânturi de fotografii astfel ca să reconstitui în cadrul careului roşu din centru fotografia integrală
Labirint cu forme 1
Labirint cu forme 2
Labirint cu forme 3
Labirint cu forme 4

Labirinturi cu perechi
Un soi de labirinturi la care trebuie să anulezi prin împerechere figurile simetrice. Trebuie să efectuezi cel mai mic număr de mutări.

Problema 1
Problema 2
Problema 3

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.