Lipsa de logică

Dl Băsescu a afirmat deunăzi că ar demisiona dacă o dată cu demisia domniei sale ar demisiona şi parlamentarii. Unii au luat+o de bună şi cred că s-au umplut de ridicol, pentru că această afirmaţie după opinia mea nu poate fi tratată decât ca o glumă. Un fel de , eu demisionez dacă o dată cu demisia mea aţi muta Oceanul Antlantic în locul Mării Negre.
Vă propun să analizăm logic această idee cu demisia. Când faci un troc toată lumea se aşteaptă să găseşti o echivalenţă şi nu o diferenţă enormă. Deci dau un caiet contra un pix, şi nu contra un teren de 1000 mp în mijlocul Bucureştiului. Sigur, veţi zice, şi aveţi dreptate, la noi s-a procedat şi în aceste condiţii absurde când dna Stănoiu a vândut la Petrom o căsuţă modestă în Filiaşi a luat o căruţă de bani echivalent unei vile în Bucureşti. Sau când fiica preşedintelui a cumpărat mai pe nimic un apartament în zona Băneasa. Sau când Copos a vândut Agenţiei Loto apartamente de cinci, şase ori mai scumpe decât le achiziţionase cu câteva zile înainte. Toate aceste „manevre” sunt blaturi, sau paravane în spatele cărora se ascunde trafic de influenţă sau corupţie. Deci dl Băsescu ne propune un blat, sau ceva de genul acesta.
Hai să cântărim cele două acte de demisie. Dl Băsescu mai are un an până la alegeri, parlamentarii mai au trei. E o primă diferenţă. Parlamentarii au o deplină legitimitate exprimată prin votul popular, dl Băsescu are mari probleme privind legitimitatea şi doar exploatarea chichiţelor legislative face să mai fie şi acum preşedinte. Aceasta e a doua mare diferenţă. Şi în fine, a treia diferenţă pe care în permanenţă dl Băsescu o ignoră voit, este că Parlamentul este organ reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a României pe când preşedenţia este organ executiv, precum şi guvernul. Dl Băsescu cu rea credinţă le pune pe picior de egalitate.
În altă ordine de idei, ce+i poate reproşa dl Băsescu Parlamentului? Că e prea mare! Bine, dar cine ne garantează că la viitoarele alegeri va fi mai mic? Dl Băsescu spune că trebuie schimbată legea de alegeri. Păi a fost propusă o altă lege care respecta limita de 300, respinsă de CCR. În principiu, argumentul care a dus la respingerea acelei legi e că schimbarea legii de alegeri nu se poate face în intervalul de şase luni până la alegeri. Deci parlamentul să-şi dea demisia , nu înainte de a vota o nouă lege de alegeri care să fie valabilă peste şase luni. Iar dacă acea lege e respinsă de CCR să ne conducem fără Parlament, fără Preşedinte şi fără nici o perspectivă. Când de la cel mai înalt nivel, există asemena propuneri spuse pe un ton serios, nu trebuie să ne mai mirăm că mergem aşa cum mergem.

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.