Deja vu

Zilele acestea se întâmplă nişte lucruri tare ciudate care îmi amintesc de zilele din decembrie 89. Am trăit atunci clipe de naivitate totală, sperând că dispariţia lui Ceauşescu va aduce ţara în parametrii de normalitate. Sigur, mă mira faptul că o structură atât de puternică precum Securitatea nu-l apără pe Ceauşescu şi am sperat că şi ei au realizat faptul că nu se mai putea continua aşa. Acum, la peste două zeci de ani sunt aproape sigur că evenimentele din 89 sunt urmare a deciziei conducerii Securităţii de a-l abandona pe tiran. Nu pentru prosperitatea României ci pentru propria prosperitate a celor care compuneau structurile Securităţii. În afară de câţiva care au fost sacrificaţi pe altarul manipulării media, toţi, dar mai cu seamă vârfuri notorii au dus-o bine. S-au bucurat de pensii nesimţite, au făcut averi colosale, dar mai cu seamă au manevrat păpuşi politice care le serveau interesele. Unul dintre personajele propulsate cu maximă viteză spre vârful piramidei a fost Traian Băsescu. De fiecare dată când făcea o boroboaţă, ca prin miracol scăpa, fie pentru că intervenea un alt eveniment „fierbinte” şi era scos din lumima reflectoarelor, fie că interveneau structuri juridice în componenţa cărora tot el, Băsescu, numise la sugestia altora nişte oameni fără valoare profesională dar foarte disciplinaţi. O singură excepţie de la această regulă a constituit-o Daniel Morar, o inteligenţă ieşită din comun şi un profesionist de marcă, ccea ce mă face să cred că dacă nu reprezenta vârful structurii era printre conducătorii ei. El însă a făcut tot ce era posibil pentru a-l proteja pe Băsescu. Părea omul lui, aşa cum Iulian Vlad, seful Securităţii lui Ceauşescu părea omul lui Ceauşescu.
Am sentimentul că ceea ce a făcut Iulian Vlad in 1989 se repetă cu Morar in aceste zile. Cu deosebirea că structura Securităţii in 89 era oficială, la vedere, iar ceea ce reprezintă Morar acum este o structură secretă, fantomatică. Ceva mă face să cred că Ponta s-a prins de situaţie şi preferă să-şi sacrifice imaginea decât să repetăm ceea ce s-a întâmplat în 89.
PS Băsescu a fost trădat de cei care-i ascultau ordinele şi-l protejau, structura l-a abandonat.
PPS S-ar putea însă să fie cea mai mare prostie pe care am scris-o vreodată, dar asta în condiţiile în care aş fi din nou naiv şi aş crede că Morar este un om de bună credinţă.

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.