Pensionarii trebuie să se sperie dacă Ponta va deveni Președinte!!!!

     Mai zilele trecute Poșta Română a transmis la majoritatea pensionarilor din România un fluturaș ce spunea că Johannis o să le taie pensia. Trecem peste faptul că această diversiune este de natură imorală, pentru că nu are nici o bază de justificare, dar în plus este profund falsă. Pentru că pensiile vor fi tăiate dacă Ponta va deveni președinte. O să mă explic!

        Marea problemă a pensiilor este că mecanismul plată  se bazează pe cei care cotizează, deci pe tinerii care lucrază. Criza în care suntem astăzi se datorează exodului masiv de tineri care au părăsit ţara. Se estimează că în străinătate există între patru şi şase milioane de români, în imensa majoritate apţi de muncă.

       Majoritatea celor care votează cu Johannis o reprezintă tinerii,  cei care lucrează în mediul particular, majoritatea celor care votează cu Ponta o reprezintă asistaţii sociali, printre care şi pensionarii şi cei care lucrează la stat. Dacă va ieşi Ponta preşedinte preăd un exod masiv al tinerilor nemulţumiţi peste hotare.  Vor evita să rămână într-o Românie dominată de un partid-stat, în care orice urmă de democraţie va dispărea cu încetul. În acel moment, corelat şi cu problema dezechilibrelor financiare cauzate de pomenile masive acordate în campanie, criza acoperirii cu resurse financiare a pensiilor va deveni acută. Pensiile vor fi reduse fie printr-o inflaţie galopantă, fie pur şi simplu prin noi taxe. Pensionarii care vor vota cu Ponta vor simţi pe propria piele că au greşit, dar va fi prea târziu.

12.11.2014

  1. Nu sunt comentarii.

Trebuie să fii autentificat pentru a scrie comentarii.